onsdag, juli 23, 2008

Skäms, PM!

Okej om PM Nilsson nu tycker att "FRA-kvinnorna" i folkpartiet inte skulle vara "tillräkneliga", själv tycker jag att en del av dem kommit med konstiga och en del andra med kloka uttalanden. Att FRA-debatten inte engagerade Newsmill-redaktionen var uppenbart, de skrev ju om sina middagar på Riche och diskussioner om bijouterier samtidigt som hela den övriga bloggosfären ömsom skrek och grät över förlorade medborgerliga fri- och rättigheter. Det var möjligen lite illa timat med tanke på vilka som är trions målgrupp, men det är klart att man ska kunna avvika åsiktsmässigt.

Men att han fiskar ål. Jag är faktiskt alldeles häpen. Ålen är akut utrotningshotad, det är alla något sånär oberoende instanser överrens om. Den är generellt förbjuden att fritidsfiska numera, men jag antar att de sökt och fått någon form av dispens. Men vill man ha en sådan dispens. Skulle man vilja söka dispens för att jaga vit noshörning och röka och äta upp den om man kunde? Skulle man glatt och obekymrat skriva om bristen på bra noshörningsammunition? Fiskade PM ål även medan han var politisk redaktör på Expressen och vi samtidigt skrev om den vidriga utrotningen av detta urtidsdjur? Är det verkligen bara jag som tycker att det måste finnas någon liten koppling mellan åsikter och liv?

11 kommentarer:

Chris sa...

och varför kalla dem "de där FRA-kvinnorna" när ingen kallar förespråkarna "de där FRA-männen". känns som ett jäkligt tråkigt sätt att få det att låta som om de vore en samling yra höns, precis som kvinnor i grupp har framställts i alla tider.

Anonym sa...

Inte blir det bättre av att Newsmillbloggen raderar alla kritiska kommentarer som inte är framförda i en rövslickande ton.

Nä, det där med nätet var nog litet för modernt för den blott alltför normalbegåvade herr Nilsson, dylexihäxan och den lille tjocke med fiolen, vad han nu heter.

Erik sa...

Kan inte sluta läsa alt du skriver... Du är som den lillasyster jag aldrig fick. Kan man adoptera dig som lillasyster? Visserligen finns det risk att du skulle älska din därmed yngre plastbror mer än mig, men det är jag villig att riskera.

Tack! :)

// Erik

Anonym sa...

Man kan fiska ål i insjöar. De lär aldrig ha sett Sargassohavet.

Och ett skånskt ålagille funkar även med ål fångad i insjöar! Fråga Norra Fäladen-PM! :-)

Isobel Hadley-Kamptz sa...

Alla ålar har sett sargassohavet, det är bara där de kan fortplanta sig och föds. Det är en liten del i mysteriet med ålen. Det är alltså samma sort som är glasål, vanlig rundål, osv. Det är bara olika faser i livet (som är oändligt långt naturligen).

Jag håller helt med Christina om det sexisitiska i begreppet "FRA-kvinnorna", men såklart inte alls med p om att PM skulle vara blott alltöfr normalbegåvad. Dylexihäxan (som jag antar syftar på Karin Eder Ekman, även om jag inte vet vad hon gjort i dyslexi-frågan) är dock ett subtilt roligt begrepp. Och Leo är ju emellanåt lite rund och han spelar fiol, de sakerna är sanna. Jag vet inte riktigt hur mycket de har förstått av näter.

Erik, man kan aldrig ha för många virtuella bröder!

.m. sa...

Hej och hå. Härligt med liberaler som anser att det bara är att tuta och köra. Marknadslagarna kommer se till att ålen återhämtar sig bara den blir tillräckligt dyr, eller?

Patrik sa...

Men det är ändå ett härligt förbud vi fått som säger att man får inte fiska ål om man inte tillhör den grupp som försörjer sej på att fiska ål, dvs den grupp som fiskar mest ål.

Vill bara upprepa för Studiomannen det Isobel skriver: ålen föds i Sargassohavet, letar sej till slut via exempelvis krälning på land till valfri sjö många hundra sjömil från Sargasso, lever många år och tar sej sedan tillbaka till Sargassohavet för att leka och dö. Jag utgår från att Isobel har Isabella Lövins bok Tyst Hav som referens, det är i alla fall där jag läst om ålens framtidsutsikter och beteende. Alla borde läsa den. Man kan även lyssna på Isabella Lövins "Sommar"-program på sr.se.

Patrik sa...

Fler utrotningshotade urdjur: http://www.savethesharks.se/default.aspx

Anonym sa...

Nä, just det epitetet var kanske inte så välfunnet, även om det syftade på hennes fruktansvärda svenska.

"Överårig fjortisbrud" eller någonting ditåt vore kanske bättre.

Och självklart är den blott alltför normalbegåvade herr Nilsson för FRA, liksom han i allt annat är, och alltid varit, på politikernas sida mot folket.

Anonym sa...

Jag bugar mig för sakkunskapen.

Anonym sa...

"dylexihäxan och den lille tjocke med fiolen" var fantastiskt roligt skrivet.
Det vore gött med en newsmill-backlash!