torsdag, maj 08, 2008

Nu är Britta sur

Britta Svensson på Expressen har varit en av Hillary Clintons främsta supportrar på svensk mark hela valkampanjen. I en otroligt entusiastisk krönika efter valet i Pennsylvania, då det förstås för alla som kunde räkna redan var klart att det skulle bli Barack Obama som tog hem kandidaturen eftersom han rent matematiskt redan hade så många delegatröster att det skulle kräva mer än ett mirakel för Hillary att komma i fatt, hyllade hon exempelvis Hillarys "tuffa och kraftfulla utstrålning", där "kropp och själ tycks vara i harmoni".

Nu, när det står klart för alla utom paret Clinton själva vem som blir demokraternas kandidat, tycker inte Britta att Barack Obama kan bli president för att han är en "främmande fågel" för äldre på amerikansk landsbygd, och för att har en klumpig fru.

Det är inte nödvändigtvis en orimlig analys av den amerikanska väljarkåren, själv har jag hela tiden sagt att jag tror att McCain vinner, men det framförs onekligen som Brittas egna uppfattningar. Hon tycker för övrigt också, som eventuellt den enda människan på jorden att han saknar "harmoni, tyngd och pondus".

7 kommentarer:

eff sa...

"som eventuellt den enda människan på jorden"

Haha!

McCain såg väldigt lugn och självsäker ut på The Daily Show igår. "Harmonisk". Jag har väldigt lite gemensamt med honom rent politiskt, men som person tycker jag han verkar riktigt trevlig. Och till skillnad från Bush verkar han knyta sina egna skor. Nu kommer det väl i såna fall bli minst fyra år till av samma geopolitiska idiotstrategi, och det skulle man ju helst undvika. Men jämfört med Giulianineleven, Romney och en tokskalle som Huckabee är kanske McCain att föredra (om man håller med om tesen "det finns grader i helvetet".

Henrik sa...

Britta är ju helt bizarr. Obamas fru är väl typ den mest skärpta presidentkandidatsfun ever, även om man räknar Hillary. Sen gillar jag "faktarutan" i den äldre artikeln.

Gunilla K sa...

Det är väl bra att det finns olika röster i medierna... ;-)
Expressens New York-korrespondent Gunnar Johansson tycker inte att Michelle Obama är klumpig och skriver om Barack Obamas elegans.
(För undvikande av missförstånd: Jag tycker att Britta Svenssons krönikor varit smått bisarra.)

Isobel sa...

Nä, jag vet att det verkligen inte saknas stjärnögda artiklar, i svensk och amerikansk press, om paret Obamas inre och yttre företräden. Det är ara så lustigt att Britta tar till utseendekritik mot dem, nu när hennes älskling förlorat.

Lotta K sa...

Michelle Obama har stor rumpa, men det har minnsannemej Hillary Clinton också.

Men visst, det finns massor med människor i USAs middle states som tycker att svarta är främmande fåglar. Det är bara oerhört ledsamt att läsa att en svensk journalist tycker att vi skall lägga oss platt för den sortens inställning. Inte tro att de kan ändra sig. Jag har sett massor med slentrianrasistiska maerikanska studenter ändra sig. Det går och det är livsnödvändigt för USAs framtid.

Förresten kan det inte uttala mitt namn heller.

Thomas E sa...

Mccain är verkligen en jättetrevlig kille, ju mer man ser av honom ju bättre tycker man om honom:
Bomb Iran

10000 år

?

Dennis Nilsson sa...

McCain är opålitlig och en hypokrat.

Först lägger han en förslag om att tortyr skall förbjudas, och sedan när det är dags att rösta om det, så röstar han emot sitt eget förslag.

I debatter som han därefter deltager i så säger han att han lagt ett förslag om att förbjuda tortyr, men "glömmer" nämna att han röstat emot det.

Svenska medier rapporterar bara ett urval av presidentvalet i USA. Huruvida de gör det medvetet eller inte kan man spekulera i.

Vill man bilda sig en egen uppfattning, och bl.a höra förstahandsnyheter och intervjuer om och med de som på olika sätt deltager och arbetar i presidentvalet, så skall man lyssna på bl.a radiostationerna KPTK AM1090 i Seattle, på URL http://www.am1090seattle.com och
Nova M Radio på http://www.novamradio.com

Härmodagen så var det två pensionerade och högt meriterade generaler som uttalade sig om den tortyr som Bushi’s förespråkar.

Generalerna ansåg att tortyr inte var värdigt USA och undergrävde landets anseende internationellt. De hade talat med de flesta presidentkandidaterna. Detta är bara en kort sammanfattning av vad som sades. Mycket modigt av dem att våga uttrycka sig på det sättet.