torsdag, maj 22, 2008

Det blev alltså Anna

På ett stormöte just nu på Expressen berättas att Anna Dahlberg blir ny politisk redaktör . Hon och jag är alls inte överrens i alla frågor, men det är på alla sätt utmärkt person. Karin Olsson, som jobbat på expressen.se, blir redaktionssekreterare.

Samtidigt slutar Ann-Charlotte Marteus på ledarsidan och blir i stället politisk chef på allmänna nyhetsredaktionen. Det är tragiskt för ledarsidan, eftersom Ann-Charlotte är Sveriges bästa ledarskribent, men jag förstår mer än de flesta behovet av att röra på sig och göra något annat efter ett tag på samma plats.

En viktig fråga inställer sig dock. Varför i all världen har det tagit såhär lång tid att få klart? Fem månader har Expressen varit utan ordinarie politisk redaktör. Det är pinsamt och det antyder något om hur viktig tidningsledningen tycker att opinionsmaterialet är.

3 kommentarer:

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Andreas sa...

Tiden det tog att utnämna Anna Dahlberg, vilket som du påpekar var ett givet val redan från dag ett, får en precis som du skriver att undra över vad Getingens ledning egentligen håller på med om dagarna.

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.