måndag, juni 06, 2005

Brott att anställa f d porrstjärna?

En chef på läkemedselverket har enligt Expressen tvingats avgå för att han anställt en före detta porrskådis. Artikeln uttalar sig inte om kvinnans eventuella kompetens för sitt uppdrag på Läkemedelsverket, hennes enda brott är att ha medverkat i porrfilmer. Och hennes tidigare chefs enda brott tycks vara att antingen inte ha känt till hennes filmförflutna, alternativt ha känt till det, men ändå valt att anställa henne.

Det är inte olagligt i Sverige (eller i Danmark, som det nu tycks gälla) att spela in filmer med explicit sexuellt innehåll. Ändå anses det alltså vara skandalöst att en person som gjort detta fått anställning vid en myndighet. En anställning som, såvitt vi vet, inte kom sig av personens kvalifikationer framför kameran.

Roligast i den tragikomiska historien är förstås kommentaren kring hur det kom sig att Läkemedelsverket ledning upptäckte den anställdas porrförflutna.

" - Jag vill inte gå in på hur vi fick kännedom om den saken säger informationsdirektör Karin Ljudén på Läkemedelsverket till Expressen." Gick någon av de aktuella filmerna kanske på TV1000 sent en kväll?

Regeringen bör rimligen ge i uppdrag åt en utredning att ta fram en lista över aktiviteter som diskvalificerar från tjänst i staten. Vi har ju redan sett att det är okej för domare att köpa sex, något som är brottsligt, medan det alltså inte är okej att köpa kontorsarbete av någon som tidigare i sitt liv spelat in sex på film.

Kanske kan man på en gång slå fast om det är okej att säga upp rökare, baconätare och dem som kommer tillbaka alldeles för cancerframkallande solbrända från semestern också.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hörru, du jobbar ju på Expressen, så du vet ju hur objektiva deras artiklar brukar vara. Hur kan du ha med dem som enda referens?